ComTrade SMS Portal
Skip Navigation LinksPočetna : Politika kolačića

Politika kolačića na Comtrade-ovom portalu za slanje poruka


Ovo je politika korišćenja kolačića za Comtrade-ov portal za slanje poruka, dostupnim na veb adresi www.smsportal.comtrade.com


Šta su kolačići

Kao što je uobičajena praksa na skoro svim profesionalnim veb sajtovima, i ovaj sajt koristi kolačiće, koji predstavljaju veoma male fajlove koji se smeštaju na vaš računar da bi vaše korišćenje veb sajta bilo poboljšano. Ova stranica opisuje koje informacije kolačići sakupljaju, kako ih mi koristimo i zašto je nekad potrebno da se uskladište ovi kolačići. Takođe, navešćemo kako možete da sprečite ove kolačiće da budu uskladišteni na vašem računaru iako to može da doprinese unazađenju rada i nepotpunoj funkcionalnosti kod pojedinih elementa na sajtu. Za više opštih informacija o kolačićima pogledajte na veb sajtu Wikipedia u okviru članka HTTP kolačić.


Kako mi koristimo kolačiće

Mi koristimo kolačiće iz različitih razloga koji su objašnjeni u daljem tekstu. Na žalost, u većini slučajeva ne postoji industrijski standard za opcije koje bi isključivale kolačiće a da ne dovede do kompletnog isključivanja funkcionalnosti, delova i karakteristika koji su dodati na ovom sajtu. Preporučuje se da ostavite uključene kolačiće ako niste sigurni da li su vam potrebni ili ne, u slučaju da se koriste za omogućavanje servisa koje vi inače koristite.


Kako onemogućiti kolačiće

Onemogućavanje pristupu kolačićima možete podesiti u vašem pretraživaču (pogledajte u vašem pretraživaču u Pomoć kako to da učinite). Imajte na umu da će onemogućavanjem kolačića uticati na funkcionalnost ove ali i drugih veb aplikacija koje posećujete. Stoga se ne preporučuje da onemogućavate kolačiće.


Kolačići koje mi postavljamo

  • Kolačići povezani sa prijavljivanjem na sajt

    Koristimo kolačiće kada se prijavljujete na vebsajt da bi ovaj podatak bio zapamćen tokom korišćenja veb sajta. Ovo sprečava da se na svakoj učitanoj novoj strani ponovo prijavljujute. Ovi kolačići se obično uklanjaju ili brišu u momentu kada se odjavljujete da bi se obezbedio pristup samo ograničenim oblastima, mogućnostima i karakteristikama kada ste prijavljeni.


Kolačići treće strane

U pojedinim specijalnim slučajevima, takođe koristimo kolačiće obezbeđene od poverljive treće strane. Naredni deo objašnjava koje kolačiće treće strane možete sresti koristeći ovaj sajt.

  • Ovaj sajt koristi Google Analytics jednu od najrasprostranjenijih i poverljivih analitičkih rešenja na Internetu koji nam pomaže da razumemo kako vi koristite sajt i načine kako bismo mogli da poboljšamo vaš doživljaj i iskustvo u korišćenju veb sajta. Ovi kolačići mogu da prate stvari poput dužine provedene na veb sajtu i stranica koje posećujete tako da možemo da nastavimo u poboljšavanju sadržaja. Za više informacija o Google Analytics kolačićima, pogledajte zvaničnu stranicu Google Analytics.

  • S vremena na vreme testiramo nove funkcionalnosti i pravimo fine izmene na način kako se sajt isporučuje. Dok još uvek testiramo nove funkcionalnosti, ovi kolačići mogu da se koriste u obezbeđivanju dobijanja doslednog iskustva u korišćenju dok ste na sajtu a da istovremeno možemo da razumemo koje optimizacije naši korisnici najviše cene.


Dodatne informacije

U nadi da vam je ovo objasnilo stvari i kao što je već napomenuto ako postoji nešto oko čega niste sigurni da li vam je potrebno ili ne, najčešće je sigurnije da ostavite kolačiče uključene odnosno omogućene za slučaj da su u interakciji sa nekom od funkcionallnosti koje koristite na našem sajtu.


Međutim, ako su vam potrebne dodatne informacije, možete nas kontaktirati putem jednog od naših preferiranih metoda:

mobile@comtrade.com